Skip to content

Parisuhdeaiheinen tietovisa

Syyskuu hujahti ohitse ja onnistuin kirjoittamaan blogiin yhden jos toisenkin tekstin. Tämän innoittamana aloin miettiä mitä kaikkea mielenkiintoista parisuhteisiin liittyvää tietoa ja mielipidettä teksteistä löytyykään. Ajatusketjun seurauksena syntyi pieni parisuhdeaiheinen tietovisa. Alla siis lista kysymyksiä, joiden avulla jokainen voi testata parisuhdetietämystään ja mahdollisesti oppia myös hieman jotain uutta.

Osaan kysymyksistä vastaus löytyy tästä kirjapinosta, osaan jostain muualta.
  1. Miten suuri osa parisuhteessa esiintyvistä ongelmista/riidanaiheista on tyypillisesti sellaisia, joihin ei ole ratkaisua löydettävissä?
  2. Terapeutti ja kirjailija Elina Tanskanen on todennut, että on kaksi tilannetta, joissa hänen kannattaa puuttua siihen, miten kumppani hoitaa jonkin asian. Muissa tilanteissa hän antaa kumppanin hoitaa asiat vapaasti omalla tavallaan. Mitkä ovat nuo kaksi tapausta?
  3. Mainitse vähintään kaksi tapaa, joilla kumppanin kehuminen ja kiittäminen vaikuttaa positiivisesti parisuhteeseen.
  4. Parisuhteen laatu vaikuttaa moniin ihmisiin, mutta montako ihmistä Suomessa elää samassa taloudessa yhdessä kumppaninsa kanssa?
  5. Listaa vähintään viisi positiivista vaikutusta, joita halaamisella on parisuhteessa.
  6. Jokaisella meistä on luontainen ”rakkauden kieli”, eli tapa osoittaa ja vastaanottaa rakkautta. Mitkä ovat viisi eri rakkauden kieltä?
  7. Kuinka kaukaa ihmisen aivot voivat rekisteröidä toisen ihmisen sydämen sykkeen ilman, että ihmiset ovat kosketuksissa toisiinsa?

Jokaiseen kysymykseen löytyy vastaus jostain syyskuun aikana blogissa julkaistusta tekstistä. Annetaan kaikille mahdollisuus onnistumisen kokemukseen, eikä kirjata vastauksia kommenttikenttään 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *